Κρύψτε την IP σας με proxy server

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κρύψετε την  IP σας απο διάφορες σελίδες και μηχανές αναζήτησης που κρατάνε δεδομένα είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιον απο τους δωρεάν proxy servers. Ένας proxy server είναι ένα μηχάνημα με μια συγκεκριμένη IP που στην πραγματικότητα "μπαίνει" ανάμεσα στον υπολογιστή σας και στον έξω κόσμο κρύβοντάς σας!

Βρείτε τον κατάλληλο Proxy Server

Για να χρησιμοποιήσετε έναν proxy server πρέπει να γνωρίζετε την IP του και μια θύρα. Υπάρχουν πολλές σελίδες που σας προσφέρουν IP και θύρα δωρεάν όπως το hidemyass. Εκεί επιλέγεται μια γραμμή σε όσο μεγαλύτερο speed γίνεται και καταγράφετε την IP Address και το Port.

Ρυθμίστε τον browser

Αφού βρήκαμε τον proxy server που θα χρησιμοποιήσουμε τώρα αυτό που μένει ειναι να ρυθμίσουμε τον browser μας να συνδεθεί σε αυτόν και να δημιουργήσει ένας τείχος μπροστά απο τον υπολογιστή μας.

1. Google Chrome
Στον google chrome πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις>Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων και στο section Δίκτυο επιλέγετε Αλλαγή Ρυθμίσεων Διακομιστή Μεσολάβησης. Εκεί στο Connections, στα Lan Settings επιλέγετε το Use a proxy Server και δίνεται IP και port.

2. Firefox
Στον Firefox πηγαίνετε στις Επιλογές>Δίκτυο>Για προχωρημένους μετά στο tab Δίκτυο στη περιοχή Σύνδεση επιλέγεται Ρυθμίσεις και Χειροκίνητη ρύθμιση διαμεσολαβητή. Εκεί δίνετε μια HTTP IP και μία θύρα και είστε έτοιμοι!
Αφού το κάνετε αυτό μπορείτε να πάτε στη διεύθυνση http://www.whatismyip.com/ και αν δείτε οτι η IP σας άλλαξε! Άν έχετε προβλήματα σχολιάστε παρακάτω και θα απαντήσω όσο πιο σύντομα γίνεται η επισκεφτείτε στο facebook την σελίδα pcsupport και κάντε μια ερώτηση :)

Σχόλια

  1. exw ena VPN oti kai na aniksw ston ipologisti mpenei meso sigegrimeneis xoras,ayto pou thelw na kanw einai sigekrimena mono programata na mpenoun apo to VPN kai kapia alla pou thelw egw na mpainoun apo ellada ginete ayto?kai pos?? eyxaristw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρετε, δεν υπάρχει γενικός τρόπος να ορίσεις ποιά προγράμματ και θα μπαίνουν. Θα σε συμβούλευα να δείς το TOR Project (https://www.torproject.org/), μπορεί να σου χρησιμεύσει γι αυτό που θέλεις να κάνεις. Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να ορίσεις σε κάθε πρόγραμμα πως θέλεις να συνέεται στο Internet.

      Διαγραφή
  2. ayto einai to thema file mou pos tha oriso kathe programa na sindeete me VPN i me tin kanoniki mou sindesi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο firefox είναι πρόγραμμα και το έκανες να λειτουργεί με VPN. Το steam είναι ένα άλλο πρόγραμμα και στις ρυθμίσεις έχει επιλογές που μπορείς να συνδεθείς με VPN. Αν θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος για πιο πρόγραμμα θέλεις/ποια προγράμματα θα σου πω περισσότερες πληροφορίες.

      Διαγραφή
  3. exw agorasei to https://www.my-private-network.co.uk/windows/windows-8/win8-pptp.html afou kanw tin sindesi opoion filometriti kai na anikso mpenei meso VPN(meso aglias) thelw na anoigei o internet explorer11 apo ellada alla o chrome apo VPN kai ena programa apo VPN .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να σε παραπέμψω σε αυτό εδώ το forum: http://www.techsupportforum.com/forums/. Αν μπορείς κάνε ένα acc εκεί και κάνε μια ερώτηση. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιώ Internet Explorer ούτε έχω εμπειρία με τα Win8. Ελπίζω να βοήθησα και ευχαριστώ για το feedback.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεν δουλεύει το Internet σωστά? Δείτε τι σημαίνουν τα LED λαμπάκια στο router σας

Κόπηκε το Internet? Τα 5 πιο πιθανά αίτια για να το επαναφέρεις άμεσα

Vodafone H300S router: Πλήρης οδηγός χρήσης του εξοπλισμού