Τι IP έχει ο υπολογιστής μου; Μάθε πόσες IP έχεις και πως να τις βρεις εύκολα.

IP διεύθυνση δεν έχει μόνο ο υπολογιστής σας αλλά και το router. Μπορεί να την έχουμε ορίσει εμείς και τότε λέγεται στατική IP διεύθυνση ή να ορίζεται αυτόματα από κάποιο σύστημα και τότε λέγεται δυναμική IP διεύθυνση. Εάν το Arduino το συνδέσουμε ενσύρματα ή ασύρματα τότε και αυτό αποκτά μια IP διεύθυνση.
Έχουμε αναφέρει και σε πιο παλιά άρθρα πως ο υπολογιστής σας έχει μια IP διεύθυνση και στην πραγματικότητα μπορεί να έχει παραπάνω από μια. Είτε έχετε Desktop είτε Laptop το καλώδιο ethernet όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα συνδέεται σε μια υποδοχή. Για ασύρματες συνδέσεις μπορείτε να φανταστείτε ένα "αόρατο καλώδιο" να συνδέεται σε μια "αόρατη υποδοχή".
Το router σας έχει σκοπό να συνδέσει 2 διαφορετικά δίκτυα. Το δίκτυο του Internet (όλα αυτά που βρίσκονται εκτός σπιτιού) με το τοπικό σας δίκτυο (οτι υπάρχει μέσα στο σπίτι σας και είναι συνδεδεμένο στο router). Άρα λοιπόν, πρέπει για κάθε μια από τις συνδέσεις να έχει και μια IP διεύθυνση.

Βρείτε την IP διεύθυνση που έδωσε ο πάροχος Internet στο του router σας

Η IP διεύθυνση για το εξωτερικό δίκτυο που βρίσκεται εκτός του σπιτιού σας, παρέχεται είτε δυναμικά είτε στατικά από τον πάροχο Internet (για όσους δεν γνωρίζεται τι είναι ο πάροχος Internet, είναι αυτός με τον οποίο έχετε υπογράψει συμβόλαιο για την παροχή του Internet πχ. ΟΤΕ, Vodafone).
Για να βρούμε αυτή την IP μπορούμε απλά να ρωτήσουμε το google ψάχνοντας "what is my ip".
Παρακάτω παραθέτω με εικόνα ένα αποτελέσμα από την αναζήτηση στο google. Όπως μπορείτε να δείτε, σε κάποιο σημείο θα αναγράφεται η διεύθυνση IP 79.167.203.75.



Εκτός από την διεύθυνση IP μπορεί να υπάρχει ένας χάρτης ή και κάποιες επιπλέον πληροφορίες, όλες αυτές τις πληροφορίες τις στέλενει ο browser μας αυτόματα και είναι απολύτως φυσιολογικό.
Εάν λοιπόν μπείτε στο site: https://whatismyipaddress.com/ θα δείτε και εσείς όπως και παραπάνω την δικιά σας IP διεύθυνση.

Βρείτε την IP διεύθυνση του Η/Υ σας στο τοπικό σας δίκτυο

Παραπάνω είπαμε πως να βρούμε την IP διεύθυνση που μας έχει δώσει ο πάροχος Internet. Τώρα ήρθε η ώρα να βρούμε την διεύθυνση του υπολογιστή μας στο τοπικό μας δίκτυο στο σπίτι ή στην επιχείρηση μας.

Ανοίξουμε όλες τις ρυθμίσεις στα Windows 10



Επιλέγουμε το εικονίδιο του Network & Internet για να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις σχετικά με το Δίκτυο και το Internet.



Τέλος για να εμφανίσουμε τις πληροφορίες που θέλουμε επιλέγουμε View your network properties.



Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα τον υπολογιστή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το WiFi οπότε ψάχνουμε για την IP διεύθυνση του WiFi. Εάν η σύνδεση ήταν με καλώδιο Ethernet θα πρέπει να αναζητήσετε πιο πάνω ή πιο κάτω . Στην αριστερή στήλη ψάχνουμε το IPv4 Address. Όπως φαίνεται και παρακάτω η διεύθυνση είναι 192.168.2.3 (το /24 μπορούμε να το παραλείψουμε για τώρα).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεν δουλεύει το Internet σωστά? Δείτε τι σημαίνουν τα LED λαμπάκια στο router σας

Κόπηκε το Internet? Τα 5 πιο πιθανά αίτια για να το επαναφέρεις άμεσα

Vodafone H300S router: Πλήρης οδηγός χρήσης του εξοπλισμού